| Yazar |
Mesaj |
Stormrage TecrübeLi

Level : 23
|
Tarih: Sal 04 Kas 2008 20:07 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
|
|
Genel olarak bir hastane dizisi denilebilir bu dizi için..tabi sadece dısarıdan bakacak olursak..
Su da var, belki de en iyi hastane dizisi..bunu soyleyen sadece ben degilim =)
Tıbbi olaylarla ugrasmayı bir polisiye tarzına donusturmuslar daha cok..ve komedi de unutulmamıs..her bölüm farklı bir zor hastalık tanısı koymak için bir sekilde aksi,huysuz, aynı zamanda cok zeki, pek normal olmayan, insan sarrafı denilebilecek ve kendince dusunceleri olan ve genellikle haklı cıkan doktorumuz Gregory House ( Hugh Laurie ) 'a ulasılır..Cogu zaman sıradan hastalıklarla ugrasmayacak kadar bu hastalıkları önemsiz görmekte, ki ne kadar rahatlıkla ve zekice bu hastalıklara teshis koydugunu görürseniz eger siz de hak vereceksinizdir.. o kadar ki en ufak ayrıntılardan bile cok sey cıkarabilmekte..bu yuzden klinikte zaman gecirmekten pek de memnun deil..belki House o zamanlardan pek memnun değil ama bizler icin dizinin o kısımları gercekten cok eglenceli geciyor =) House icin sıkıntı dedigim o kısımlar ta ki bir hastalık ilgisini cekene kadar sürer.. House icin bulmaca çözmekten hoslanıyor da diyebiliriz.. gizemler, sebebi kolay acıklanamayan, birbiriyle alakasız bir takım belirtiler House icin cok daha ilgi cekicidir..
ekibimize söyle bir bakacak olursak..
ortadaki sahsın House oldugunu cogumuz tahmin etmisizdir..Hugh Laurie Gregory House roluyle karsımızda.. Ve Hugh Laurie bu rolle en iyi erkek oyuncu dalında 2006 ve 2007 senelerinde altın kürenin sahibi olmustur..Ayrıca bir ingiliz olan Hugh Laurie nin dizide amerikan aksanıyla konusması da diziyle ilgili farklı bir ayrıntıdır..
House, hastaları tedavi etmesi için onları muayene etmesine gerek olmadığına inanıyor.Hastaları ile doğrudan ilişki kurmayı zorunlu olmadıkça reddediyor.Çünkü ona göre herkes yalan söyler.Hastalar da…Hastaların hikayeleri yalanlarla doludur.Ve doktorları yanıltabilir.House sadece semptomlara inanır.. Önlük giymemesi de ayrı bir özelliği.. Baston kullanıyor cunku sag bacagında olusan pıhtı bir süre boyunca tespit edilemedigi icin sag bacakta ciddi fonksiyon kayıpları olusuyor..Bacagının kesilmesini istemediginden kendi tedavisinin uygulanmasını istiyor fakat bu cok agrı verici birsey oldugu icin gecici süre komaya sokulması talebinde bulunuyor..2 gün bir süre uyuyor olacagı sırada Stacy (evliler mi bsu an emin olamadım ama birlikte yasadıgı kadın diyeyim simdilik) komada ooldugu icin House kendisi karar veremeyeceginden onun yerine bir karar vererek House u bastona ve acılara mahkum bırakacak bir ameliyat olan bacagındaki kasların alınmasını soyluyor.. cunku ciddi acı veren bir sey oldugundan daha fazla acı ceksin istemiyor.. fakat sanırım bu davranısı daha sonra aralarının bozulmasına sebep oluyor.. House da agrı kesici ilaçlara bagımlı kalıyor..
evet House ve Vicodinleri (agrı kesicisi)..
Bunun bir üstüneki resme geri dönecek olursak.. Soldaki üçlü House un ekibini olusturmakta..En soldaki doktorumuz Foreman nörolog, ekipteki tek bayan olan Cameron imunolog..Chase ise su an tam emin olmasam da acil doktoru olabilir..biraz önce yapptıgım kısa bi arastırma sonucu ise çocuk hastalıkları ve doğum uzmanı oldugunu okudum..
Resimde sag tarafta kalan bayan ise hastanenin direktörü.. Direktör dedim diye sanmayın ki House o ne derse yapıyor..zira House un pek de laf dinledigi soylenemez..ki onun yuzunden hastaneye bir cok sorun acılmaktadır..fakat House cidden cok iyi bir doktordur ve Cuddy bu nedenle işten atma tarafına da pek yanasamaz..yine de aradan gecen onca zaman sonra Cuddy de en azından House la bas edebilmenin yollarını bulabilmistir denilebilir..İkisinin arasındaki diyaloglar da diziye ayrı bir zevk katıyor..
En sagdaki doktorumuz icin de belki de House un tek arkadası diyebiliriz..Kendisi onkologdur..Elbette o da işinde gayet iyi.. yer yer House la atısıp, birbirlerine karsı oyunlar duzenleseler de birbirlerine bir sekilde güvenebilceklerini bilirler.. en azından House Wilson'ın onun arkasında olacagını biliyor =) da aynısı Wilson icin her zaman gecerli mi..hmm =P böyle dememe ragmen dedim ya House icin de Wilson cok önemli..
eh cılgın demiştim sanırım =)
bu arada dizide House un içindeki muzik adına sanatcı kisiligi de yer yer görmekteyiz..
bir de yanında tasıdıgı bir tv si vardır.. ve bir de gameboy.. bu ikisi ile hiç olmadık yerde her an karsınıza cıkabilir..sasırmanıza gerek yok =)
imdb'den de bilgi verecek olursam eger;
User Rating: 9.2/10
Awards:Won 2 Golden Globes. Another 23 wins & 54 nominations _________________ Betrayer!? In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated.
Now, my blind eyes see what others can not...that sometimes the hand of fate must be forced!
Now go forth...unleash the tides of Doom...upon all those...who would oppose us. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ozzy TecrübeLi

Level : 27
|
Tarih: Cmt 22 Kas 2008 00:43 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
Oy oy oy gerçekten ilgi çekici bir diziye benziyor ve çok güzel bir çalışma olmuş ortak ellerine sağlık,çok beğendim
House gerçekten ilginç,bir o kadarda zeki bir karaktere benziyor. . .
Ayrıca dizide komediye bolca yer verilmiş olması beni çeken diğer bir yanı (:
Bende şu an diziyi indirebileceğim bir link arıyorum,devamını artık senden alırım haberin olsun (: |
|
| Başa dön |
|
 |
Stormrage TecrübeLi

|
Tarih: Cmt 22 Kas 2008 12:54 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
tesekkur ederim =) begenmene sevindim =)
bu arada, tmm haberim oldu  _________________ Betrayer!? In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated.
Now, my blind eyes see what others can not...that sometimes the hand of fate must be forced!
Now go forth...unleash the tides of Doom...upon all those...who would oppose us. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ozzy TecrübeLi

|
Tarih: Cmt 22 Kas 2008 13:37 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
Bu arada ilk bölümünü izledim,hiç aklımın ucundan bile geçmeyecek bir rahatsızlıktı kızın rahatsızlığı(:
Ayrıca Prisondan bizim lincoln'ün ölen sevgilisiydi kendisi . . .
Sonu da ayrıca 10 numara bitti,"1 dolar bozukluğun var mıydı?"(:
Her ne kadar anlayamadığım terim sayısı fazlaca(diğer dizilere oranla) olsada izlemesinden zevk aldım ve 2. sinide şu aralar izleyeceğim inş.
Sahi şu an gösterimde olan House kaçıncı sezon acaba? |
|
| Başa dön |
|
 |
Stormrage TecrübeLi

|
Tarih: Pzr 23 Kas 2008 01:59 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
zevk almıs olmana sevindim =)
5. sezonda olması lazım su aralar.. _________________ Betrayer!? In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated.
|
| Başa dön |
|
 |
Ozzy TecrübeLi

|
Tarih: Pzr 23 Kas 2008 02:23 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
Oy oy oy hey Maşallah. . .Ben bayağı geriden seyr ediyorum o zmn. . .
1.sezon 4.Bölüme geçtim (: Direktörle atışmaları filme ayrıca hoş bir hava katıyor gerçekten (:
Tam bir insan sarrafı olan House'un kendisine emir verilmesinden hoşlanmaması,kafasının dikine gitmeside ayrıca hoşuma giden karakteristik özellikeri (:
Sen kaçıncı sezon kaçıncı bölümdesin sahi? |
|
| Başa dön |
|
 |
Stormrage TecrübeLi

|
Tarih: Pzr 23 Kas 2008 03:02 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
baya hızlı ilerlemissin =) sasırmadım degil hani =)
ben 3. sezon 1. bölümü biraz önce bitirdim =) _________________ Betrayer!? In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated.
|
| Başa dön |
|
 |
Ozzy TecrübeLi

|
Tarih: Pts 24 Kas 2008 02:26 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
| Stormrage demiş ki: |
baya hızlı ilerlemissin =) sasırmadım degil hani =)
ben 3. sezon 1. bölümü biraz önce bitirdim =) |
(: Malum hafta içi izlememe pek imkan yok. . .Haftasonu sağlam bir başlayayım dedim. . .
Daha sana yetişmeme bayağı var desene o zaman (:
Birde cidden sarıyor ya bu dizi (: |
|
| Başa dön |
|
 |
Stormrage TecrübeLi

|
Tarih: Pts 24 Kas 2008 15:36 Mesaj konusu: House MD ( Ekranların cılgın doktoru ) |
|
|
=)
ya haftaiçleri dedigin gibi pek fırsatın yok ya o yüzden =)
begendiysen yardımcı olmaya calsırım ben sana ya  _________________ Betrayer!? In truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated.
|
| Başa dön |
|
 |
|