| Yazar |
Mesaj |
melis Fanatik

Level : 35
|
Tarih: Per 21 Haz 2007 18:22 Mesaj konusu: BARIŞ MANÇONUN FRANSIZ SPİKERİNE VERDİĞİ CEVAP |
|
|
|
|
Barış Manço Fransa'da bir televizyon kanalının canlı yayınına konuktur...
Küstah bir spiker vardır ve Barış Manço ile dalga geçmektedir...
Sürekli, "İşte Türk, yani barbar, vahşi vs..." demektedir...
Barış Manço daha fazla dayanamaz ve spikere "yanınızda kâğıt para var mı?" diye sorar!
Bu soruya spiker şaşırır ve "evet var ama n'olacak" der...
Barış Manço ısrar edince spiker cebindeki kâğıt paraları >çıkartır...
Bu olaydan az önce Barış Manço canlı yayında "Anahtar"adlı şarkısını söylemiştir...
Bu şarkınınn bir bölümü şöyledir:
"Beş Akif- bir Saat Kulesi, iki Kule-bir Fatih, beş Fatih-bir Mevlana, İki Mevlana-bir Sinan"
Bu şarkı bir matematik sorusudur ve şarkıdada adı geçen kişiler o dönemdeki Türk parası olan banknotların arkasında fotoğrafı olan kişilerdir...
Barış Manço spikere sorar: "Bu paranızda fotoğrafı olan kişi kim?"
Spiker:"General......." Barış Manço diğer paralardaki fotoğrafları olan kişileri de sorar, spikerin verdiği cevaplar hep aynıdır, "General.......", "Amiral...........","Komutan............."
Spikerin bu "falanca General, falanca Amiral, falanca Komutan" cevabından sonra, bu sefer de Barış Manço cebinden Türk paralarını çıkarır... Spikere derki:
"Bu parada fotoğrafı olan kişi Mehmet Akif Ersoy'dur.şairdir...
Bu fotoğraftaki kişi Mevlana'dır. Düşünürdür... Bu paradaki fotoğrafı olan kişi Fatih Sultan Mehmet'dir.Adaletin sembolüdür...
Bu paradaki kişi ise Atatürk'tür. "Yurtta barış,dünyada barış" diyen kişidir...
Bizim paralarımız bunlar... Biz Türkler ince ruhlu,kibar, medeni insanlar olduğumuz için paralarımızın arkasına "şairlerimizin","düşünürlerimizin","bilim adamalarımızınn" fotoğraflarını bastık...
Siz Fransızlar kendiniz barbar, vahşi olduğunuz için paralarınızınn arkasına hep savaş Adamlarının fotoğraflarını basmışşnız!" der...
Barış Manço'nun bu müthiş cevabından sonra televizyon yöneticileri Canlı yayını keserler ve spikeri oradan kovarlar,başka bir spiker yerine gelir ve canlı yayın yeniden başlar, yeni spiker Barış Manço'dan ve Türklerden özür diler, programa böylece devam edilir...
BARIŞ MANÇO'yu saygı ve rahmetle anıyoruz......
ALINTI
OLAY BAYA ESKİDEN AMA ÇOK HOŞUMA GİTİ İÇİN SİTEYE EKLEDİM  |
|
| Başa dön |
|
 |
pıtırcan KıdemLi

Cinsiyet:  Şehir: boşver gittiğim yer daha önemli... Ruh Hali: 
Level : 52
|
Tarih: Per 21 Haz 2007 18:25 Mesaj konusu: BARIŞ MANÇONUN FRANSIZ SPİKERİNE VERDİĞİ CEVAP |
|
|
sanırım vardı bu ama tesekkrler _________________ gül ben gülünce sen de gül,hep benim yanımda ol,
koşalım birlikte yarınlara.anlat bana sevmeyi anlat,
elimden tut götür beni;gelecek güzel,mutlu günlere.
benimle oynar mısın benimle umutla ve neşeyle.
benimle oynar mısın benimle.. |
|
| Başa dön |
|
 |
çilekk Işık Saçan

Level : 11
|
Tarih: Pzr 24 Haz 2007 12:24 Mesaj konusu: BARIŞ MANÇONUN FRANSIZ SPİKERİNE VERDİĞİ CEVAP |
|
|
Barış Manço'dan da bu beklenirdi. Lafı tam yerinde söylemiş. |
|
| Başa dön |
|
 |
mischaFanatik

Level : 32
|
Tarih: Pzr 24 Haz 2007 19:27 Mesaj konusu: BARIŞ MANÇONUN FRANSIZ SPİKERİNE VERDİĞİ CEVAP |
|
|
Barış Manço farkı (= ALLah rahmet eyLesin... _________________ ... |
|
| Başa dön |
|
 |
ESFR K-343 BağımLı

Level : 16
|
Tarih: Sal 03 Tem 2007 08:54 Mesaj konusu: BARIŞ MANÇONUN FRANSIZ SPİKERİNE VERDİĞİ CEVAP |
|
|
allah rahmet eylesin.ii oturtmuş spikeri yalnız _________________ kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|